Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne Busser en Ron Schröder – Het grote gekke voorleesboek

Prutje en Snotje zijn zo vies dat echt níémand ze wil hebben. Behalve tante Dalia… Flop en Fladdertje zijn zo vreselijk stout dat ze de ettertjes worden genoemd. Tante Door krijgt gewoon grijze haren van die twee… Mees en Moontje hebben het erg gezellig bij tante Tivoli. Tot juffrouw Pin de twee in haar kindertehuis wil opnemen. Dan móéten Mees en Moontje wel echte griezeltjes worden… En Joris en Jetje krijgen van ome Ko allebei een opgeknapt kermisbusje en mogen daar de hele dag in rondrijden. Ze verrichten zelfs echte heldendaden!

Wat hebben Marianne Busser en Ron Schröder met ‘Het grote gekke voorleesboek’ wederom een heerlijk boek geschreven. Het boek is in een aantal delen onderverdeeld en elk deel vertelt een eigen verhaal dat weer in hoofdstukken is verdeeld. Hierdoor is het een ideaal voorleesboek om voor het slapengaan één of twee hoofdstukken voor te lezen. Elk hoofdstuk heeft een fijne grootte qua voorlezen en bevat leuke en bijpassende illustraties van Dagmar Stam.

Busser en Schröder hebben al vele titels op hun naam staan en dit auteursduo weet hoe ze leuke, grappige en mooie verhalen kunnen vertellen. In ‘Het grote gekke voorleesboek’ is niets te dol en dat maakt het een gewoon een heel leuk boek. Elk verhaal heeft zijn eigen charme, maar het allereerste verhaal over vies worden is wel echt helemaal te gek. Pas maar op dat je (klein)kinderen niet op ideeën gebracht worden.

Ben je op zoek een leuk én (te) gek voorleesboek? Dan is ‘Het grote gekke voorleesboek’ een aanrader! Het belooft een aantal heerlijke (voor)leesuurtjes.

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder
Titel: Het grote gekke voorleesboek
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000375066