Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne Busser en Ron Schröder – Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat je weer allemaal leuke liedjes kan zingen, grappige versjes kan vertellen en naar mooie verhalen kan luisteren. Hierin komt natuurlijk Sinterklaas voor, maar ook zijn vele Pieten en de kinderen uit Nederland die vol verwachting hun schoen zetten.

Wat gebeurt er met het Pietje dat vergeten is om een onderbroek aan te doen? En hoe kan het dat er allemaal pakjes van de stoomboot verdwijnen? Is er soms een diefpiet aan boord? Sinterklaas maakt zich daar grote zorgen over. En de kinderen… die denken na over hun grootste wensen. Maar of die allemaal uit kunnen komen?

Marianne Busser en Ron Schröder hebben al vele leuke kinderboeken op hun naam staan. ‘Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek is in een hernieuwde uitgave uitgebracht. Na een korte inleiding door de auteurs kan het feest beginnen. Het boek staat vol leuke verhalen, versjes en verschillende zoekplaatjes. Samen met je (klein)kind of neefje/nichtje is het een heerlijk boek om uit voor te lezen.

Bussen en Schröder hebben voor herkenbare onderwerpen voor kinderen gekozen. Dat hebben ze in een grappig jasje gestoken. Zo leer je wat hoe het komt dat Sinterklaas op zijn eigen verjaardag cadeautjes uitdeelt, wat Pieten allemaal moeten doen en hoe moeilijk het soms is om een verlanglijstje te maken.

‘Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek’ is een ideaal boekje om in deze periode samen te lezen. Zowel kinderen als volwassenen zullen er veel plezier aan beleven.

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder
Titel: Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 45
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000355808