Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne Busser & Ron Schröder – De drollendraaier

Wat is een drollendraaier en welk dier geeft zijn geliefde graag een liefdesdouche? Is het echt zo dat haringen met elkaar praten door windjes te laten?

Marianne Busser en Ron Schröder hebben inmiddels al heel veel leuke kinderboeken geschreven. Hun boeken kenmerken zich meestal door het gebruik van een rijmschema in de teksten en door de vrolijke, kleurrijke afbeeldingen. Dat geldt ook voor het boek ‘De drollendraaier’.

In dit boek staan de poepgewoonten van een aantal dieren centraal. Poep is natuurlijk een onderwerp waar kinderen graag over praten, maar wat ze meestal niet altijd mogen van hun ouders. Dankzij dit leuke kinderboek kunnen ze er vrijuit over praten en al hun prangende vragen stellen. Daarnaast leren ze er ook nog wat van. Zo komen ze meer te weten over onder andere mestkevers, haringen en tijgers.

Voor (groot)ouders is ‘De drollendraaier’ hartstikke leuk om voor te lezen. Elk dier dat voorbij komt, heeft een kort verhaaltje in rijm en wordt ondersteund door meerdere afbeeldingen. Zo kun je van het voorlezen een waar feestje maken.

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder
Titel: De drollendraaier
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048843817