Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne en Theo Hoogstraaten – Amalia’s erfenis

De zeventienjarige Amalia van Solms vlucht samen met koningin Elisabeth van Bohemen naar 's-Gravenhage. In korte tijd weet ze zich op te werken van hofdame tot vertrouwelinge van de koningin.

Dat wordt ook opgemerkt door prins Frederik Hendrik van Oranje-Nassau. Hij valt als een blok voor haar, maar Amalia geeft zich niet snel gewonnen. Zal de prins haar hart kunnen winnen?

Marianne en Theo Hoogstraaten hebben al meerdere keren laten zien dat zij spannende historische thrillers kunnen schrijven. Met hun nieuwste boek ‘Amalia’s erfenis’ hebben ze een prachtige historische roman geschreven. Ze hebben zich goed verdiept in Amalia van Solms (de stammoeder van ons Koninklijk Huis, naar wie de huidige kroonprinses is vernoemd) en wat er verder in die tijd is gebeurd. Dat hebben ze verwerkt in een mooie en interessante roman. In het nawoord laten de auteurs weten ze feiten met fictie hebben verwerkt. Bepaalde personages uit het boeken hebben daadwerkelijk bestaan en bepaalde niet. Het levert in ieder geval een erg goed boek op.

Je leest het verhaal dat uit meerdere delen bestaat vanuit Amalia. Daardoor leer je haar steeds beter kennen en ontdek je dat ze best een pittige dame is. De auteurs vertellen niet alleen het verhaal rondom Amalia, maar ze schetsen ook de achtergrond erbij. Zo lees je bijvoorbeeld over de oorlogen die toen plaatsvonden. Dat maakt deze historische roman nog completer. Het is daardoor niet alleen een boeiend maar ook een leerzaam boek geworden.

Het verhaal leest prettig, zoals we van het echtpaar Hoogstraaten inmiddels gewend zijn. Ze weten hoe ze hun lezerspubliek geboeid kunnen houden. Liefhebbers van historische romans zullen ‘Amalia’s erfenis’ met veel plezier lezen. Het was overigens wel leuk geweest als je na afloop een stamboom had kunnen bekijken waarin te zien was hoe Amalia van Solms te herleiden is naar ons Koninklijk Huis. Dat wordt wel verteld, maar een stamboom had het wat overzichtelijker gemaakt.

Auteurs: Marianne en Theo Hoogstraaten
Titel: Amalia’s erfenis
Genre: Historische roman
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093653