Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne en Theo Hoogstraaten – De verleidsters

Emilia is op uitnodiging van Luigi een paar dagen in de prachtige stad Rome. Hij heeft beloofd haar de mooiste plekjes te laten zien. Helaas gooit een belangrijke politiezaak roet in het eten. Uit het geheime Vaticaanse archief zijn twee brieven van Michelangelo verdwenen. Vlak daarna wordt de beheerder van dit archief op gruwelijke wijze vermoord. Zonder dat Emilia erom vraagt, wordt zij op bizarre wijze bij de zaak betrokken. Ze wordt zelfs gegijzeld. Hoe loopt dit af?

Ruim 500 jaar eerder – in 1509 – wordt Mirabella in het nachtelijke Rome gesnapt tijdens het rollen van een beurs. Ze slaat op de vlucht en vindt in het atelier van Michelangelo een schuilplaats. Michelangelo redt haar leven en biedt haar een baan aan. Mirabella en haar dochtertje krijgen het ineens een stuk beter. Maar waarom moet Mirabella van de schilder in het Vaticaan naar een aantal schilderingen kijken? En wat hebben deze gebeurtenissen met het heden te maken?

Na het spannende ’Bloedlink’ hebben Marianne en Theo Hoogstraaten een tweede boek geschreven met Emilia en Luigi in de hoofdrollen. Ook in ‘De verleidsters’ wordt een duidelijke link gelegd tussen het heden en het verleden, waar je als lezer langzaamaan ontdekt hoe beide jaren met elkaar verbonden zijn.

Meteen vanaf de proloog ben je geboeid door het verhaal. Wie is Lucio uit de proloog en wat is zijn rol in het verdere verhaal? Wat hebben het verleden en het heden met elkaar te maken? En wat staat er in de verdwenen brieven van Michelangelo? Allemaal vragen waar je een antwoord op wilt hebben (en waar je uiteindelijk ook antwoorden op krijgt).

De auteurs hebben zich goed ingelezen en ingeleefd in de historie. Dat laten ze in hun nawoord nog eens extra zien als ze uitleg geven over bepaalde gebeurtenissen uit het verleden. Je merkt dan dat ze niet zomaar voor deze geschiedeniszaken gekozen hebben. Leuk om te lezen.

De auteurs werken naar een spannende en verrassende ontknoping toe, zowel in 1509 als in 2015. Beide jaren kennen een open einde, maar gelukkig werken Marianne en Theo Hoogstraaten al aan een derde deel in deze reeks getiteld ‘Zondeval’.

Auteur: Marianne en Theo Hoogstraaten
Titel: De verleidsters
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 265
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091819