Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne en Theo Hoogstraaten – Wat niemand weten mocht

Engeland, 1013. Een plunderend Vikingleger loopt het land onder de voet. Samen met de koninklijke familie vlucht Dagna, een jonge edelvrouw, naar Normandië. Daar zal ze echter nooit aankomen.

Jaren later spoelt ze aan op een zandstrand. Waar is ze? Wat is er met haar gebeurd?

Nadat Marianne en Theo Hoogstraaten verschillende succesvolle thrillers hebben geschreven, hebben ze met ‘Wat niemand weten mocht’ hun eerste historische roman geschreven. En wat voor één! Meteen vanaf het eerste hoofdstuk word je meegenomen in de wereld van de 11e eeuw. Je kunt merken dat de auteurs onderzoek gedaan hebben naar het hoe en wat in deze eeuw. Dat blijkt ook uit het nawoord, waarin ze een en ander nog extra toelichten.

Het echtpaar Hoogstraaten heeft een prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal heerlijk leest. Je waant je als het ware in de 11e eeuw en ziet de verschillende gebeurtenissen zo voor je. Er gebeurt veel in het boek en dat zorgt ervoor dat de auteurs de aandacht van hun lezer goed weten vast te houden. Als je eenmaal begonnen bent met lezen, ben je benieuwd hoe het allemaal verder zal gaan en wil je ‘Wat niemand weten mocht’ het liefste in één keer uitlezen.

Hopelijk schrijven de auteurs nog vaker historische romans, want dit boek smaakt absoluut naar meer!

Auteurs: Marianne en Theo Hoogstraaten
Titel: Wat niemand weten mocht
Genre: (Historische) roman
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093059