Overslaan en naar de inhoud gaan

Marieke Damen – Stilleven

Kunstenares Monica wordt door haar zus Manuela benaderd om een portret van haar te schilderen. De zussen hebben echter twintig jaar geen contact met elkaar gehad. Wat is er gebeurd dat hen uit elkaar heeft gedreven? De demonen uit haar verleden achtervolgen de volwassen Monica nog dagelijks. Of wordt zij werkelijk achtervolgd?

‘Stilleven’ is het thrillerdebuut van Marieke Damen. En wat heeft ze een interessante thriller geschreven. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk ben je geboeid door het verhaal. Je bent heel benieuwd wat Monica in het verleden heeft meegemaakt en welke gevolgen dat voor het heden heeft.

Door middel van flashbacks leer je Monica beter kennen. Je ontdekt in wat voor gezin zij en haar zus Manuela zijn opgegroeid. Dat moet heel heftig zijn geweest. Damen geeft haar lezers hier en daar kleine aanwijzingen, waardoor je tussen de regels doorleest wat er allemaal aan de hand was. Naarmate je dichterbij de ontknoping komt, worden die aanwijzingen bevestigd. Dat betekent overigens niet dat je alles al wist. De auteur heeft nog een aantal verrassende wendingen voor haar lezers in petto.

‘Stilleven’ eindigt heftig, waardoor je het verhaal nog wel even moet laten bezinken als je het uithebt. Deze debuutthriller smaakt zeker naar meer.

Auteur: Marieke Damen
Titel: Stilleven
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 9789491875984
Uitgeverij: Letterrijn
ISBN: 250