Overslaan en naar de inhoud gaan

Marieke Douwes – Uit het juiste hout

Na vriendin Daphne heeft ook zus Maggie haar wederhelft gevonden in het idyllische Westzand. Uiteraard is Nikita blij voor hen, maar misschien (heel misschien!) is ze ook een tikje jaloers. Ze heeft een goedlopend timmerbedrijf, kan uit de voeten met zowel naaldhakken als stalen neuzen en heeft een fijne familie- en vriendenkring. Maar toch, iedere avond thuiskomen in een stil huis begint haar tegen te staan.

Als Nikita wordt gevraagd om mee te werken aan de renovatie van het oude Duinrestaurant, neemt haar leven een nieuwe wending. De andere timmerman op de klus blijkt niemand minder dan Michael, de charmante onenightstand die ze al weken niet uit haar hoofd krijgt. Hun aantrekkingskracht is onmiskenbaar, maar is Michael wel de man die hij beweert te zijn?

Na het fijne eerste deel met hoofdpersonage Daphne en tweede deel met hoofdpersonage Maggie ben je erg benieuwd naar het verhaal van Nikita. Zij is in de eerdere boeken al voorbij gekomen… maar je wil graag haar hele verhaal weten.

Met Nikita heeft Marieke Douwes een pittig maar leuk personage gecreëerd. In de eerdere delen lijkt ze een soort femme fatale te zijn die het alleen helemaal voor elkaar heeft. In ‘Uit het juiste hout’ ontdek je dat er meer schuilgaat achter deze persoon. Na het lezen van de gehele De duinen van Westzand-serie kan ik wel zeggen dat Nikita toch wel mijn favoriete hoofdpersonage uit de reeks was. Mijn favoriete bijpersonage is overigens Storm, de zoon van Fernando en het neefje van Maggie en Nikita. Heerlijk joch!

Terug naar Nikita’s verhaal. Douwes weet de strubbelingen van dit personage goed neer te zetten, waardoor je de tweestrijd die ze regelmatig goed binnen krijgt. Je wil haar aan de ene kant kunnen helpen en aan de andere kant vraag je je af waarom ze het zo moeilijk maakt voor zichzelf. De auteur weet je helemaal in het verhaal te trekken. De beeldende beschrijvingen van de omgeving en de personages helpt daar zeker bij. Het fijne aan een serie is dat je een steeds beter beeld van alles kunt vormen. Heerlijk om zo meegenomen te worden in een verhaal.

Richting het einde van het verhaal komt alles mooi samen. Sommige verhaallijnen worden vrij snel afgerond. Daar had van mij net iets meer over geschreven mogen worden. Dat komt misschien ook omdat ik eigenlijk nog geen afscheid wilde nemen van Westzand en haar fijne en lieve personages. Ik heb genoten van deze serie en ik kijk uit naar ander werk van Marieke Douwes.

Auteur: Marieke Douwes
Titel: Uit het juiste hout
Serie: De duinen van Westzand
Genre: Roman
Aantal pagina's: 194
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402766622