Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Verhoeven – Het geschenk

Nina doet een verrassende ontdekking die haar leven en dat van haar geliefde Torben op zijn kop zet. Dan verschijnt er een onheilspellende en duistere persoon op het eiland, die een ongezonde belangstelling voor Nina aan de dag legt. Heeft hij iets te maken met een aangrijpende gebeurtenis uit de donkere geschiedenis van het eiland Kenning?

‘Het geschenk’ begint meteen spannend met een kort fragment dat verschillende vragen oproept. Vanuit wie is dit geschreven? En wat heeft dat met de rest van het boek te maken? Marijke Verhoeven weet haar lezers meteen in het verhaal te trekken en ze weet de spanning ook vast te houden. Je leest het verhaal namelijk vanuit verschillende personages met tussendoor schuingedrukte fragmenten uit het verleden. Dat zorgt regelmatig voor kleine cliffhangers, waardoor je blijft lezen. Je wil weten hoe een en ander in elkaar steekt en wat er nu allemaal precies gebeurd is. Dat krijgt de auteur knap voor elkaar.

Naast de spanning die ervoor zorgt dat je niet wil stoppen met lezen, heeft Verhoeven een prettige en levendige schrijfstijl. Je ziet de personages en de omgeving van het eiland zo voor je. Dat maakt het een heerlijk boek om te lezen. Je leeft mee met de verschillende personages, je bent benieuwd wat ze allemaal nog te wachten staat en je wil vooral weten wat het verleden met het heden heeft te maken.

Alles komt uiteindelijk samen in een spannende en verrassende ontknoping, waarbij je voor je gevoel steeds sneller gaat lezen. Het laatste hoofdstuk zorgt voor een mooie afsluiting van het verhaal. Aanrader om te lezen!

Auteur: Marijke Verhoeven
Titel: Het geschenk
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 395
Uitgeverij: Crime Compagnie
ISBN: 9789461093417