Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Verhoeven – Tess

Wanneer haar collega's uitvallen, neemt Tess de organisatie voor het Deense benefietconcert van een ABBA-tributeband op zich. Al snel beseft ze dat ze dit niet alleen kan regelen. Maar als de knappe chef-kok Daniel zich met haar werkzaamheden bemoeit en dreigt haar álle touwtjes uit handen te nemen, weet ze niet of ze zo blij is met zijn hulp...

‘Tess’ is het eerste deel uit De regels van het spel-serie. Deze serie wordt als volgt samengevat: “Drie vrouwen, drie verhalen, één ABBA-concert. Volgen zij het ritme van hun hart?” Je volgt de aanloop naar één evenement vanuit drie verschillende vrouw. In ieder boek staat één vrouw centraal.

Marijke Verhoeven heeft een prettige en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal als het ware tot leven komt voor de lezer. Je ziet de gebeurtenissen, de omgeving en de personages zo voor je. Het is knap als een auteur dat voor elkaar weet te krijgen. Op die manier word je namelijk nóg meer meegenomen binnen een verhaal.

Tess is een leuk hoofdpersonage met een verleden. Verhoeven laat je stukje bij beetje ontdekken wat Tess allemaal al heeft meegemaakt. Dat geldt ook voor personage Daniel. Het merendeel van het boek lees je vanuit Tess, maar er zitten ook enkele hoofdstukken tussen die vanuit Daniel zijn beschreven. Leuk gedaan omdat je zo de beide belangrijkste personages uit ‘Tess’ beter leert kennen.

Het verhaal leest lekker vlot en voor je het weet, heb je het eerste deel al uit. Je wil meteen door naar het volgende deel om te ontdekken wat het verhaal van Lotta is. Zij komt namelijk al kort in dit eerste boek voorbij. Dat geldt ook voor Mia, het hoofdpersonage uit deel 3.

Auteur: Marijke Verhoeven
Titel: Tess
Serie: De regels van het spel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 150
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461096647