Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – De eekhoorntjesaffaire

Een week voor kerst krijgt Eva de schrik van haar leven. Als ze thuiskomt is haar kleine chalet in het bos is een grote ravage. Bevend van schrik belt ze de politie (oké vooruit, eerst haar moeder) en er wordt met spoed een agent haar kant opgestuurd. Zijn sporenonderzoek levert echter veel meer op dan verwacht...

Het verhaal van ‘De eekhoorntjesaffaire’ leest lekker vlot, zoals we inmiddels gewend zijn van Marijke Vos. Zij weet haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk mee te nemen in dit hilarische verhaal. De beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je de gebeurtenissen en de omgeving uit het boek zo voor je ziet. Hierdoor komt het verhaal nog meer tot leven voor je. Heerlijk!

Vos weet in de weinige pagina’s die dit korte verhaal kent een leuk, grappig en gezellig (kerst)verhaal neer te zetten. Het had wat mij betreft nog veel langer mogen zijn. Eva is namelijk een geweldig personage waar je nog meer over wil lezen. Kortom: ‘De eekhoorntjesaffaire’ is een heerlijk boek om even tussendoor te lezen.

Auteur: Marijke Vos
Titel: De eekhoorntjesaffaire
Genre: Roman
Aantal pagina's: 41
Uitgeverij: Eigen beheer
ISBN: 9789403642741