Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Ik pleit voor jou

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN'ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

De Weddingplanner-serie was mijn eerste kennismaking met Marijke Vos. Een heerlijke serie, wat mij betreft. Ook haar nieuwste boek ‘Ik pleit voor jou’ is een heel fijn boek om te lezen.

Hoofdpersonage Janna is gewoon een heel leuk persoon. Ze weet wat ze wil en wat ze niet wil, maar dat betekent niet dat alles gaat zoals zij zou willen. En dat blijkt meteen vanaf het eerste hoofdstuk. De auteur zet daar al de toon voor de rest van het boek en je ligt af en toe echt even in een deuk. Hoe de BN’ers met elkaar omgaan, hoe Janna haar best doet in deze vechtscheiding, hoe de eerste echte ontmoeting tussen Janna en de onbekende man gaat… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Heerlijk!

Dankzij de prettige schrijfstijl van Vos ben je zo halverwege het boek en wil je het liefste meteen doorlezen tot het einde. Je wil weten of je verwachtingen uitkomen en het is erg leuk dat de auteur hier en daar toch een verrassing voor haar lezers in petto heeft. ‘Ik pleit voor jou’ is een mooi, afgerond verhaal, dat zo nog 100 bladzijden langer had mogen zijn. Aanrader!

Auteur: Marijke Vos
Titel: Ik pleit voor jou
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402705454