Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Wedden dat ik blijf

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt - waar dan ook in Nederland - bepaalt in welk dorp ze gaan wonen.

Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Het verhaal van ‘Wedden dat ik blijf’ begint met een aantal korte fragmenten waarin je wat tijdsprongen maakt. Deze zogenoemde voorinformatie heb je nodig om de rest van het verhaal goed te begrijpen. Het voelt daardoor heel natuurlijk dat Marijke Vos het verhaal in eerste instantie relatief snel laat verlopen. Vanaf het moment dat de zussen verhuisd zijn, komt er als het ware wat meer rust in het boek… in ieder geval qua tijdsprongen dan.

Vos heeft een hele prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal heerlijk leest. De personages en de omgeving komen helemaal tot leven voor de lezer. Hierdoor kom je nog meer in het verhaal te zitten en heb je nog meer moeite om het weg te leggen. Het blijft heel fijn als een auteur dat voor elkaar krijgt. Je vergeet je omgeving en de tijd… en je wil eigenlijk alleen maar even met een alpaca knuffelen of nog wat weetjes van Abel te horen krijgen. ‘Wedden dat ik blijf’ kent verschillende leuke en interessante bijpersonages, maar Abel is er eentje die je meteen in je hart sluit.

Richting het einde van het boek zit er nog een kleine twist in het verhaal die wat mij betreft niet heel veel toevoegt. Wat dit precies is, zal ik verder niet benoemen om geen spoilers weg te geven. Verder is het een heerlijke roman die je een aantal fijne en leuke leesuurtjes geeft.

Auteur: Marijke Vos
Titel: Wedden dat ik blijf
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402708240