Overslaan en naar de inhoud gaan

Marina Folkers – Het hart van Weshley Castle

Engeland, 1546. Bij een brute moordpartij weten alleen Aleyah en Manitas te ontkomen. Ze belanden in een herberg, waar ze kost en inwoning vinden onder voorwaarde dat Aleyah voor de gasten danst.

Op een avond ontmoet ze daar een man die haar niet onberoerd laat. Manitas daagt de man, de graaf van Weshley, uit voor een duel. Dan komen ze erachter dat hij achter de aanval zat. Aleyah trekt naar Londen, maar de graaf blijft haar achtervolgen...

Na een aantal romans waarin een heftig thema centraal stond, heeft Marina Folkers in haar nieuwste roman voor een ietwat andere setting gekozen. ‘Het hart van Weshley Castle’ is een roman in een historische setting, waarin alsnog een aantal heftige gebeurtenissen plaatsvinden. Het smaakt in ieder geval naar meer, wat mij betreft.

Het verhaal wordt voornamelijk vanuit Aleyah verteld, waardoor je dit personage steeds beter leert kennen. Het is een bijzondere vrouw, die niet op haar mondje gevallen is. Dat was volgens mij vrij uniek in de 16e eeuw. De dialogen tussen haar en de graaf van Weshley zijn heerlijk om te lezen. Ze zijn aan elkaar gewaagd en dat geeft een toegevoegde waarde aan het verhaal. Heel interessant gedaan door de auteur.

Folkers heeft een prettige schrijfstijl, zoals we uit haar eerdere boeken weten. Ze weet haar lezers het verhaal helemaal mee in te nemen, waardoor je je gewoonweg even in de 16e eeuw waant. De omgevingen, de personages en de gebeurtenissen komen als het ware tot leven voor je. Heerlijk! Daardoor kun je namelijk lekker helemaal wegduiken in het boek.

Richting het einde komt er nog een onverwachte wending voorbij, waardoor je even op het puntje van je stoel zit. Hoe zou dit gaan aflopen? ‘Het hart van Weshley Castle’ is een fijne en interessante roman. Folkers laat in een nawoord nog weten welke gebeurtenissen echt gebeurd zijn en welke zijzelf heeft verzonnen.

Auteur: Marina Folkers
Titel: Het hart van Weshley Castle
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020544992