Overslaan en naar de inhoud gaan

Marina Folkers – Meer dan ooit

Enige tijd na de dood van haar man doet Lucie een schokkende ontdekking. Ze neemt ontslag, laat alles in Nederland achter en gaat impulsief naar Frankrijk, op zoek naar haar oude liefde David. Bij aankomst wacht haar niet het welkom waar ze op had gehoopt.

David zit helemaal niet op haar te wachten. Hij is eigenaar van de camping ‘Les Lauriers Roses’ en heeft zijn leven prima op orde. Geheel onverwachts staat er iemand voor zijn neus die hij nooit meer verwacht had te zien: Lucie. Zijn goede humeur slaat meteen om en hij wil maar één ding: dat ze weer verdwijnt.

Het verhaal van ‘Meer dan ooit’ lees je voornamelijk vanuit Lucie, met af en toe een fragment vanuit David. Je leert Lucie hierdoor steeds beter kennen en je weet meer over wat zij in Nederland heeft meegemaakt dan de andere personages uit het boek. Dat zorgt ervoor dat je bepaalde keuzes van Lucie kan begrijpen, terwijl dat voor anderen niet altijd goed te volgen is.

Marina Folkers heeft een fijne schrijfstijl. Ze weet haar verhalen beeldend op te schrijven, waardoor je een goed beeld kunt vormen van de personages en de omgeving. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Je waant je echt even in Frankrijk en je krijgt helemaal zin om op vakantie te gaan. Mede daardoor word je vanaf het eerste hoofdstuk helemaal het verhaal in getrokken en blijf je het liefste lekker lang doorlezen.

Stukje bij beetje geeft de auteur je meer informatie over het verleden van Lucie en David. Hoe meer je hierover te weten komt, hoe duidelijker bepaalde handelingen van de personages worden. Omdat je heel benieuwd bent hoe het verhaal zal eindigen, ga je op het einde steeds sneller lezen. Folkers laat met ‘Meer dan ooit’ wederom zien dat ze mooie en fijne (liefdes)verhalen kan schrijven. Echt genieten geblazen!

Auteur: Marina Folkers
Titel: Meer dan ooit
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020536102