Overslaan en naar de inhoud gaan

Marina Folkers – Niet normaal meer

Drinken om te vergeten is nooit een goed idee. Toch laat Liv zich op een moeilijke winteravond in een club in Londen helemaal gaan, zodanig dat haar ex Alex haar moet komen ophalen om Liv verdere publieke schande te besparen. En ze had hem al zo vaak vernederd.

Alex neemt haar mee naar zijn strandhuis, waar het rustig en veilig is. Als Liv echter de volgende ochtend nuchter wakker wordt, moet ze Alex onder ogen komen, maar ook haar eigen stommiteiten.

Het schrijven van een kort verhaal blijft een vak apart. Het genre roman lijkt zich er wat beter voor te lenen dan bijvoorbeeld het genre thriller. Het is haast een kunst te noemen om een interessant en toch afgerond kort verhaal te kunnen schrijven. ‘Niet normaal meer’ van Marina Folkers is zo’n kort verhaal dat leuk is om te lezen.

Gevoelsmatig val je middenin een boek. Hoe komt het dat Liv zoveel drinkt? Waarom wil ze haar ex Alex vergeten? En waarom komt hij haar toch ophalen? Ondanks dat het een kort verhaal is, krijg je de antwoorden op de vragen die je hebt. Het is wat sneller afgehandeld dan in een lange roman, maar Folkers weet er op haar manier iets moois van te maken. Het had wat mij betreft een mooie, lange roman mogen worden… maar ‘Niet normaal meer’ is een prima verhaal voor tussendoor.

Auteur: Marina Folkers
Titel: Niet normaal meer
Genre: Kort verhaal / roman
Aantal pagina's: 23
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020538557