Overslaan en naar de inhoud gaan

Marion Pauw – Stief

De 15-jarige Kiki woont bij haar moeder, Sigrid. Haar ouders zijn twee jaar geleden gescheiden en haar vader heeft inmiddels een nieuwe vriendin en een baby. Haar moeder heeft de breuk nog niet verwerkt. Kiki doet er alles aan om haar op te vrolijken.

Als haar moeder een nieuwe vriend krijgt, wordt het weer gezellig in huis. Johan is altijd vrolijk en verwent Kiki en haar moeder met cadeautjes en leuke uitstapjes. Johan zegt dat hij in auto's handelt, maar Kiki komt er per toeval achter dat hij niet de waarheid spreekt. Wat moet ze met deze informatie, nu haar moeder eindelijk weer gelukkig is?

Het schrijven van een kort verhaal is volgens mij een vak apart. De één blijkt er in ieder geval stukken beter in te zijn dan de ander. Dat merk je bijvoorbeeld bij Boekenweekgeschenken. Marion Pauw behoort wat mij betreft tot de categorie die het erg goed kan.

‘Stief’ is een vlot leesbaar boek dat verteld wordt vanuit de 15-jarige Kiki; een lieve puber die het beste voor heeft met voornamelijk haar moeder en tegelijkertijd haar eigen puberproblemen heeft. Pauw heeft nog geen 100 pagina’s in haar verhaal, maar ze weet Kiki op een mooie manier neer te zetten. Je leeft als lezer echt met haar mee.

Ook het verhaal zelf is interessant. Mede dankzij de korte hoofdstukken vlieg je erdoorheen. Je denkt al vrij snel door te hebben hoe een en ander zal verlopen, maar daar steekt de auteur toch een stokje voor. Heerlijk! ‘Stief’ is een interessant en goed kort verhaal dat op een boeiende manier wordt afgerond.

Auteur: Marion Pauw
Titel: Stief
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020609578