Overslaan en naar de inhoud gaan

Mariska Overman – Het geheim van Grace

Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang.

Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.

Na een aantal boeken met hoofdpersonage Isabel Dieudonné heeft Mariska Overman met ‘Het geheim van Grace’ een heel ander soort boek geschreven. Dit boek is in eerste instantie als vier delen speciaal voor Kobo Plus verschenen. Nu zijn alle delen in één boek gebundeld.

Het verhaal wordt vanuit Maud verteld. Je leest over haar doen en laten en je leert haar en haar verleden steeds beter kennen. Af en toe volgt er een soort flash forward vanuit Maud. In het begin moet je hier wel even aan wennen. Ook al staan deze fragmenten schuingedrukt, waardoor je merkt dat hier iets mee is maar toch voelt het eerst vooral onwennig om te lezen. Hierdoor word je voor je gevoel wel eventjes uit het verhaal gehaald. Dat zorgt er jammer genoeg voor dat het even duurt voordat je er lekker in zit.

De verhaallijnen van ‘Het geheim van Grace’ zijn wel interessant te noemen. Je bent nieuwsgierig naar het geheim van Josie, naar het verleden van Maud en naar de bedoelingen van de verschillende mannelijke personages. Alleen wordt niet alles even boeiend verteld. Sommige passages zijn iets te langdradig. Dat is even wennen na de spannende thrillers over Isabel Dieudonné.

Aan het einde van het boek komt alles samen en heb je de antwoorden op al je vragen gekregen. Wat mij betreft, waren de eerdere thrillers van Overman wel een stuk spannender.

Auteur: Mariska Overman
Titel: Het geheim van Grace
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094483