Overslaan en naar de inhoud gaan

Mariska Overman – Hoofdzaak

Specialist Postmortale zorg Isabel Dieudonné heeft twee jaar geleden haar werk als rechercheur vaarwel gezegd na een heftige zaak. Daar lijkt verandering in te komen als haar halfbroer, rechercheur David Nichols, haar hulp inroept. De reden? Op zijn keukentafel vindt hij een hoofd. Van wie is dat hoofd? En waarom ligt het in zijn keuken?

‘Hoofdzaak’ begint meteen spannend met een hoofd dat in de keuken van een rechercheur gevonden wordt. Mariska Overman zorgt er hiermee voor dat je als lezer meteen geboeid bent en vol met vragen zit, waarbij de voornaamste natuurlijk is van wie het hoofd is.

Samen met de rechercheurs ga je als het ware op zoek naar de antwoorden. Langzaamaan worden de verschillende personages die een rol in het boek hebben op een gedetailleerde manier voorgesteld. Dat geldt ook voor de werkzaamheden die ze verrichten. Bij het onderzoek van de lijkschouwer komen soms iets teveel details naar voren. Het is daardoor wat luguber en leerzaam tegelijkertijd.

Wat mij betreft, had Overman sommige personen wat minder ruimte in het boek mogen geven zodat andere personages uitgebreider aan bod konden komen. Achtergronden van rechercheurs zijn in dit geval interessanter dan van iemand die eenmalig wordt verhoord.

Ondanks de vele details leest het verhaal lekker vlot. Doordat je als lezer nieuwsgierig bent naar de afloop, blijf je doorlezen. Richting het einde komt een en ander in vogelvlucht en word je verrast. Of toch niet…? Om te ontdekken hoe de auteur de ontknoping uitwerkt, raad ik je aan om het boek te gaan lezen. Met ‘Hoofdzaak’ heeft Overman een spannend debuut geschreven. Het einde laat ruimte over voor een tweede deel met deze personages erin. Ik ben vóór zo’n deel twee!

Auteur: Mariska Overman
Titel: Hoofdzaak
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461092397