Overslaan en naar de inhoud gaan

Marja West – Hoog water

Als Sofia onder druk wordt gezet door haar echtgenoot Peter die wil dat ze een succes van haar koffiebar maakt, knapt ze. Hij wil dat ze geld gaat verdienen? Nou, dan zál ze geld gaan verdienen!

Ondertussen kan Samantha de werf niet verkopen omdat er een Italiaans maffialid in beton gegoten op de bodem van haar haven staat en is Vico naarstig op zoek naar vijftig kilo cocaïne die is verdwenen terwijl zijn neven in Sicilië dreigen Marco the Butcher naar Nederland te sturen. En dan besluit Bas een proefduik te maken in Samantha´s water.

Na het lezen van ’Onder water’ ben je benieuwd hoe het verhaal van Sofia, Samantha en Vico verder gaat. Het fijne aan ‘Hoog water’ is dat dit het tweede deel uit de Veilige haven-serie is en dat je de introductie van de personages niet meer nodig hebt, die in het eerste deel wel nodig was. Het is daarom wel verstandig om deze boeken op de juiste volgorde te lezen om het gehele verhaal goed te kunnen volgen.

Marja West weet de problemen van de verschillende personages goed neer te zetten. Iedereen heeft zijn of haar eigen zaken die opgelost moeten worden. Dat doen ze allemaal op hun eigen manier. Dit zorgt ervoor dat je geboeid blijft lezen. ‘Hoog water’ wordt alleen nergens echt heel erg spannend dat je als het ware op het puntje van je stoel zit. De uitzondering hierop is het laatste hoofdstuk. Daarin komt ineens van alles samen… en volgt een zeer spannend moment, waarna het verhaal ineens is afgelopen. Betekent dit dat West nog met een derde deel komt?

Auteur: Marja West
Titel: Hoog water
Serie: Veilige haven
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 235
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774533529