Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjan van den Berg – Gewoon Sanne

Na het overlijden van haar man Frank weet Sanne zich geen raad met haar verdriet én haar schuldgevoel. Gelukkig staat ze er niet alleen voor. Vooral juffrouw Schaap weet haar op het juiste moment steun te geven.

Sanne besluit terug te keren naar de stad en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Ze gaat aan de slag als conciërge op een vmbo-scholengemeenschap. Haar zoon Wichard en haar aanstaande schoondochter Hannah betrekken het huis op de camping. Sannes vriendin Yvonne woont nu vlakbij, en Sanne kan altijd bij haar terecht als ze zich eenzaam voelt.

Sanne heeft het goed naar haar zin op haar nieuwe werk. Ook het wonen in de stad bevalt haar prima. Zeker als ze kennis heeft gemaakt met haar geweldige buurmannen, Abel en Daan. Ondertussen zijn er verschillende vreemde snuiters die haar het hof willen maken. En krijgen Sanne en haar zus Cathy van een onbekende oom een aanzienlijke erfenis. Sannes leven is dus allesbehalve saai.

‘Gewoon Sanne’ is alweer het zesde deel in de Sanne-reeks. De boeken in deze serie volgen elkaar op, waardoor je ze wel het beste “in de goede volgorde” kunt lezen. Als je bekend bent met de verschillende personages kun je de boeken ook prima los lezen. Elke week kun je in het tijdschrift Margriet verder lezen over de avonturen van Sanne.

Marjan van den Berg heeft een gemakkelijke en vlotte schrijfstijl. Haar boeken over Sanne zijn heerlijk om te lezen. De auteur schrijft zeer beeldend, waardoor je alles zo voor je ziet gebeuren. Tijdens het lezen maak je beelden hoe alle personages eruit zien en waar alles zich afspeelt. Geweldig als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Sanne maakt in ‘Gewoon Sanne’ weer een heleboel mee, zoals we inmiddels van haar gewend zijn. Ze wordt op een heel natuurlijke manier neergezet door Van den Berg. Dat maakt het verhaal geloofwaardig en erg leuk om te lezen. Ook al heb ik het meeste al in de Margriet gelezen, ik vind het heerlijk om daarna alsnog de boeken over Sanne te (her)lezen.

Auteur: Marjan van den Berg
Titel: Gewoon Sanne
Genre: Roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Van Reemst
ISBN: 9789041014771