Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjan van den Berg – Joy

Joy is gelukkig getrouwd met Stefan. Zij is kunstenares; hij een succesvol ondernemer en jager. Als Joy haar man ophaalt na een door hem georganiseerd jachtevenement staat ze oog in oog met de BBoys. Een échte mannenclub die dik bevriend lijkt, zoals zoveel andere mannenclubs. De stem van een van hen roept herinneringen op bij Joy. Hele nare herinneringen. Een gebeurtenis die Joy lang geleden zorgvuldig heeft weggestopt.

Ondanks dat Joy er niet meer aan wil denken, laten de BBoys haar gedachten niet met rust. Haar verleden dringt zich aan in haar gedachten. Ze kan er niet voor weglopen: ze wil wraak! Maar hoe kan ze dat het beste aanpakken? En wie van de BBoys is als eerste aan de beurt?

‘Joy’ begint met een korte maar spannende proloog, waardoor je meteen in het verhaal zit. Wat heeft zich vroeger precies afgespeeld en wie waren daarbij betrokken? Op deze vragen krijg je langzaamaan antwoord naarmate je verder leest. En je wil verder lezen… het liefste in één keer door.

Marjan van den Berg heeft een heerlijke schrijfstijl met de nodige humor. Lezers die haar columns uit de Margriet kennen en/of die haar Sanne-verhalen hebben gelezen, weten dat natuurlijk al. De auteur laat met haar thrillerdebuut zien dat ze ook met dit genre prima uit de voeten kan. ‘Joy’ leest als een trein. De ene na de andere gebeurtenis komt voorbij en je geniet van elk woord in dit boek. In korte hoofdstukken en vanuit verschillende personages wordt het verhaal aan je verteld, waarbij Joy de hoofdrol heeft. Wat is zij een heerlijk persoon. Hoe verder je leest, hoe meer je van haar gaat houden.

En net als je denkt dat je weet hoe alles in elkaar zit, komt Van den Berg nog met een laatste verrassing. Dat maakt het verhaal helemaal compleet. Alhoewel ik stiekem wel hoop dat er ooit nog een boek komt met Joy erin. Dit thrillerdebuut smaakt in ieder geval naar meer…

Auteur: Marjan van den Berg
Titel: Joy
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 351
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045211336