Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjan van den Berg – Sanne: Het leven is leuk

Sanne staat op het punt om een geheel nieuw leven te beginnen. Met haar geliefde Thijs denkt ze al het geluk weer gevonden te hebben. Ze hebben zelfs besloten om te gaan trouwen. Maar op de trouwdag slaat ineens de twijfel toe bij Sanne. Thijs is een acteur. Is hij wel eerlijk naar haar toe of speelt hij een rol?

De dierbaren in Sannes leven hebben zo hun eigen moeilijkheden? De man van juffrouw Schaap – Rokus – is ernstig ziek. Hij kan zelfs niet meer beter worden. Juffrouw Schaap die altijd klaarstaat met advies, heeft nu zelf hulp en steun nodig. Zoon Wichard krijgt een fantastische baan in het buitenland aangeboden, maar wat vinden schoondochter Jennifer en kleindochters Rinke en Eefje daarvan?

Marjan van den Berg schrijft sinds 1994 het feuilleton Sanne in tijdschrift Margriet. ‘Sanne: het leven is leuk’ is inmiddels het twaalfde boek dat in deze serie verschenen is. Lezers en lezeressen van de Margriet zullen de belevenissen van Sanne kennen en voor hen zal dit boek waarschijnlijk weinig verrassends hebben. Toch zullen zij ook van dit boek kunnen genieten.

Sinds een tijdje heeft mijn moeder een abonnement op de Margriet, waardoor ik het blad nu ook lees inclusief Sanne. Ongeveer de helft van dit boek had ik daardoor al eens gelezen. Waar je normaal in het tijdschrift een bladzijde leest over de avonturen van Sanne en haar dierbaren, kun je nu een heleboel achter elkaar lezen. Dat maakt het boek ook een aanrader voor Margriet-lezers. Doordat ik niet meer precies wist hoe alles liep, had ‘Sanne: het leven is leuk’ toch nog verrassende elementen.

Van den Berg heeft een hele prettige schrijfstijl. Ze zorgt ervoor dat het verhaal echt gaat leven voor je. Je ziet de personages voor je en je waant je haast in de omgeving waar zij zijn. Je wilt graag eens op bezoek bij juffrouw Schaap voor advies. Of een keer op bezoek bij Daan en Abel om een lekker glas wijn te drinken. Prachtig hoe de auteur dit voor elkaar krijgt. Het is natuurlijk niet voor niets dat Sanne al twintig jaar in de Margriet staat. Ik hoop dat er minstens nog twintig jaar bij komt.

Auteur: Marjan van den Berg
Titel: Sanne: Het leven is leuk
Genre: Roman
Aantal pagina's: 272
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044344332