Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjan van den Berg – Voor altijd Sanne

Sanne went langzaam aan haar leven met de eigenzinnige thrillerauteur Stef Steensma. Als hij vertrekt om in alle rust zijn boek af te ronden, lijkt hij van de aardbodem verdwenen. Hij blijft zo lang weg dat iedereen zich zorgen maakt.

Sanne rijdt dwars door Frankrijk, op weg naar Montaillou. Daar hoopt ze hem aan te treffen in het huis dat hij heeft geërfd. Het wordt een reis vol avonturen en ontmoetingen, waar ze intens van geniet. Vindt ze Stef terug en vindt ze haar geluk? Sanne weet één ding zeker: geluk vind je vooral heel diep in jezelf. In die kracht blijft ze geloven.

‘Voor altijd Sanne’ is alweer het dertiende deel uit de Sanne-reeks, waarin alle bekende personages weer voorbij komen én waarin enkele nieuwe hun intrede doen. Wekelijks schrijft Marjan van den Berg een aflevering van Sanne in het tijdschrift Margriet, en eens in de zoveel tijd worden deze afleveringen gebundeld in een boek. Ik ben dol op de Sanne-boeken. Laatst heb ik de eerdere delen via Marktplaats op de kop kunnen tikken. Kan ik ze voortaan zo vaak lezen als ik wil.

Het boek gaat verder waar het vorige deel - Sanne: Het leven is leuk - stopte. Maar Sanne zou Sanne niet zijn als er ook in dit deel weer van alles gebeurt. Vanaf de eerste bladzijden is het genieten. Van den Berg heeft een leuke en levendige schrijfstijl. Als je alle delen gelezen hebt, heb je inmiddels een beeld gevormd van Sanne, juffrouw Schaap, Daan, Abel, Wichard, Jennifer, Rinke, Eefje… en natuurlijk alle andere personages.

Het lezen van een boek uit de Sanne-reeks voelt haast als thuiskomen. Je ‘kent’ de karakters, je weet wat ze in het verleden hebben meegemaakt, je leeft met ze mee en je gunt ze het allerbeste. ‘Voor altijd Sanne’ is wederom een heerlijk boek om te lezen. En ben je nog niet bekend met deze serie? Gauw eens gaan lezen dan… maar dan wél met het eerste deel beginnen.

Auteur: Marjan van den Berg
Titel: Voor altijd Sanne
Genre: Roman
Aantal pagina's: 205
Uitgeverij: Marjan van den Berg Teksten
ISBN: 9789082461206