Overslaan en naar de inhoud gaan

Marli Elisa – Baby gewenst!

Mia, een succesvolle designer van 35, realiseert zich na het verlies van haar beste vriendin dat ze toch écht moeder wil worden. Er zijn echter twee problemen: haar relatie is net op de klippen gelopen en ze heeft van de gynaecoloog te horen gekregen dat ze verminderd vruchtbaar is. De tijd begint dus te dringen.

Wanneer ze tijdens een dronken opwelling een verdrietig, maar oprecht bericht op social media plaatst over haar kinderwens wordt ze overspoeld door reacties. Heel veel verwijzen naar haar beste vrienden, Matthew en Naan, die ook op de geplaatste foto staan. Maar een baby krijgen met één van haar beste vrienden, dat is geen optie. Toch?

‘Baby gewenst!’ is het eerste deel uit de Oh, baby-serie, waarin vooral Mia centraal staat. Je leert in dit boek haar beste vrienden Matthew en Naan ook goed kennen.

In het begin van het verhaal moet je wel even wennen aan de drie personages. Je leest een beetje door elkaar heen over hen en je kunt je nog geen heel goed beeld vormen van Mia, Matthew en Naan. Je begrijpt vooral de verhouding tussen de twee mannen niet. Hoe komt het dat ze zo kortaf doen tegen elkaar? Waarom mogen ze elkaar niet? Daar krijg je wel antwoord op, maar tot die tijd lezen de hoofdstukken over de twee mannen toch ietwat vreemd.

Naarmate het verhaal van ‘Baby gewenst!’ vordert, begint het wel wat soepeler te verlopen. Marli Elisa schroomt ook niet om wat zwaardere thema’s aan te halen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met het nieuws dat je verminderend vruchtbaar bent? Voor iemand die zelf ook niet zomaar zwanger kon raken, is het fijn om af en toe te lezen over personages waarbij die ook het geval is. Het komt tenslotte bij 1 op de 6 stellen voor, dus het is prettig dat daar in de boekenwereld wat meer aandacht voor komt. Natuurlijk lees je boeken om lekker weg te kunnen dromen, maar dat betekent niet dat de personages geen tegenslag hoeven mee te maken zoals je dat in het echte leven ook kan overkomen.

Elisa werkt naar een mooie ontknoping, waarin alles lijkt te ontploffen… of toch niet? Een en ander komt samen en dat vormt een prima afsluiting van dit eerste deel. Ik ben heel benieuwd waar het volgende deel overgaat. Ook nog over Mia, Matthew of Naan? Of komen er dan andere personages aan bod?

Auteur: Marli Elisa
Titel: Baby gewenst!
Serie: Oh, baby
Genre: Roman
Aantal pagina's: 210
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN: 9781774537541