Overslaan en naar de inhoud gaan

Marlies Koers – Dagboek van een verloskundige

Je hebt 20 uur niet geslapen, 10 uur nauwelijks gegeten en je bent bezig met de begeleiding van je tweede bevalling tijdens je 48-uurs dienst. Welkom in het leven van een verloskundige. Een baan met grote verantwoordelijkheid, met soms moeilijke en snelle beslissingen.

Marlies Koers neemt je in ‘Dagboek van een verloskundige’ één jaar lang mee in haar hectische en onvoorspelbare leven. Van spreekuren tot spoedsituaties en van bijzondere momenten tot groot verdriet: een jaar vol eerlijke, ontwapenende en inspirerende verhalen en een ode aan het vak in al zijn complexiteit.

Als je eenmaal begonnen bent in ‘Dagboek van een verloskundige’ lees je het boek het liefste in één keer uit. Marlies Koers weet op een open en eerlijke manier haar ervaringen als verloskundige te vertellen. Ze neemt haar lezers mee in de mooie en de verdrietige momenten die ze heeft meegemaakt. Een waarschuwing vooraf: zorg ervoor dat je zakdoekjes bij de hand hebt, want je hebt grote kans dat er af en toe wat traantjes zullen vloeien. Of waren dat de hormonen van na de bevalling bij mij?!

Koers heeft een prettige schrijfstijl, waardoor je vanaf het eerste hoofdstuk goed in het boek komt. Ze beschrijft haar ervaringen op een duidelijke manier die je af en toe echt even raken. Erg knap gedaan! Ze laat je zien hoe het is om als verloskundige te werken, maar ook welke gevolgen dat privé voor je heeft. Na het lezen van ‘Dagboek van een verloskundige’ kun je alleen maar (nog meer) respect hebben voor deze beroepsgroep.

Auteur: Marlies Koers
Titel: Dagboek van een verloskundige
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000374168