Overslaan en naar de inhoud gaan

Marlies Koers – Sorry dat ik je wakker bel

Van beschuit met muisjes direct door naar een live interview op nationale televisie: het leven van verloskundige Marlies Koers is er niet rustiger op geworden na het schrijven van haar eerste boek. Naast het werk in haar praktijk in het oosten van het land schreef ze de bestseller ‘Dagboek van een verloskundige’, wat haar toch al onregelmatige leven nog iets meer op zijn kop zette.

Met veel energie en plezier geeft ze een uniek inkijkje in haar dynamische leven als verloskundige. Wat te doen als de vader in spe corona blijkt te hebben, en het drukker is dan ooit op de praktijk vanwege de corona-babyboom?

In ‘Sorry dat ik je wakker bel’ neemt Marlies Koers haar lezers wederom mee in haar drukke maar mooie baan als verloskundige. Het verschil met haar eerste boek is dat je wat meer over haar privéleven leest, met name hoe haar eerste boek tot stand is gekomen. Ik vond dat een mooie toegevoegde waarde. De auteur laat zien hoe haar leven is veranderd door het uitbrengen van haar eerste boek.

Koers heeft een vlotte en fijne schrijfstijl, waardoor je meteen vanaf het eerste hoofdstuk meegenomen wordt in het verhaal. Heel interessant om te lezen wat zij zoal meemaakt als verloskundige. Sommige verhalen lees je met een lach; andere verhalen met een traan. Ze laat de mooie en de mindere mooie kanten van haar vak zien. Heel knap gedaan! Extra interessant bij dit boek is dat ze laat zien hoe zij de eerste periode van de coronatijd heeft meegemaakt. Hoe was het voor haar als verloskundige? Hoe was het voor de zwangeren en hun partners? Het lijkt soms al zolang geleden, terwijl het pas 2,5 jaar terug is.

‘Sorry dat ik je wakker bel’ geeft je een interessant inkijkje in het vak van de verloskundige. Het laat zien hoe divers dit beroep is, hoe bijzonder een goede zwangerschap is en hoe mooi het is als er nieuw leven op aarde komt. Zoals ik bij het eerste boek al schreef: je krijgt als lezer nog meer respect voor verloskundigen.

Auteur: Marlies Koers
Titel: Sorry dat ik je wakker bel
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 280
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000372355