Overslaan en naar de inhoud gaan

Marlies Slegers – Onder mijn huid

Coco is al heel lang verliefd op Nick, maar Nick heeft verkering met Merel. Als het uitgaat tussen Nick en Merel, en Nick laat merken dat hij Coco ook leuk vindt is Coco in de zevende hemel. Met Nick kan ze over alles praten, zelfs over de moeizame relatie met haar vader.

Als Nick aan Coco praat om een naaktfoto van zichzelf te sturen, aarzelt Coco. Ze wordt over de streep getrokken als Nick belooft de foto meteen te verwijderen. Het gaat een tijdje goed, totdat Coco ontdekt dat Nick deze foto’s van haar aan zijn vrienden heeft laten zien. Ze is woedend en maakt het meteen uit. Ze is er ontzettend verdrietig over.

Vlak nadat ze het heeft uitgemaakt, ontvangt Coco via een onbekende afzender een naaktfoto van zichzelf. Ze moet binnen 24 uur een nieuwe sturen, anders gaat de foto viraal… Wie is deze anonieme bedreiger? Coco is radeloos en weet niet wat ze moet doen.

‘Onder mijn huid’ behandelt een zeer actueel thema, namelijk sexting. Het klinkt spannend om een naaktfoto van jezelf aan je geliefde te sturen, maar de gevolgen ervan zijn niet altijd te overzien. Dat laat Marlies Slegers in haar nieuwste boek zien. Coco wil aan Nick laten zien dat ze hem erg leuk vindt door de naaktfoto te versturen. Op dat moment dacht ze niet na wat er allemaal met haar foto kon gebeuren omdat Nick ‘m niet gewist had. Helaas lezen we dit soort nieuwsberichten steeds vaker in de media.

Slegers heeft een prettige en vlotte schrijfstijl, waardoor het boek gemakkelijk leest. Voor je het weet, heb je het uit en ben je aan het denken gezet. Wat zou jij doen in een soortgelijke situatie? Het kan tenslotte iedereen overkomen, niet alleen scholieren.

‘Onder mijn huid’ is een heftig en goed boek. Wat mij betreft, zou het verplicht leesmateriaal voor scholieren (en hun ouders) moeten zijn.

Auteur: Marlies Slegers
Titel: Onder mijn huid
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021016641