Overslaan en naar de inhoud gaan

Marloes Berghege – Een depresso, alsjeblieft

Hanneke is een dertiger die ogenschijnlijk haar leven op de rit heeft. Ze werkt als lerares Engels, heeft een relatie met Job (een totale hunk die niet zou misstaan in een serie als De Bachelor), woont samen met haar beste vriendin Josje en doet iedere vrijdag aan yoga. Ze zou blij moeten zijn, maar waarom voelt haar werk dan als een marteling, wordt Job met de dag saaier en gaat ze nog liever naar de tandarts dan naar yoga?

Hanneke piekert zich rot wat te doen met haar leven, maar komt niet in actie, totdat het leven dat voor haar doet. Door een reeks aan gebeurtenissen verliest ze alles en is niets meer zeker. Wat nu? Ze is per slot van rekening al eenendertig. Dat is bijna veertig!

‘Een depresso, alsjeblieft’ is het eerste deel uit De koffiesalon-reeks. Wat heeft Marloes Berghege hiermee een fijne reeks geschreven. Vanaf het eerste hoofdstuk is het genieten geblazen en dat blijft het gehele boek zo.

In dit eerste deel leren we hoofdpersonage Hanneke kennen en ontdekken we wie ze is, wat ze doet en wat ze zoal wil in het leven. Niet wetende dat haar leven binnen de kortste keren op z’n kop zou komen te staan. Naast Hanneke leren we een aantal bijpersonages kennen, zoals de beste vriendin Josje en de barista Vic. Wat zijn het stuk voor stuk leuke en kleurrijke personages. Door de beeldende schrijfstijl van de auteur zie je ze ook allemaal zo voor je. Heerlijk!

Berghege neemt voldoende de tijd om de personages te introduceren en om te eindigen met een cliffhanger waardoor je meteen door wil naar het volgende deel. Kom maar op met ‘Een dubbele shot liefde’.

Auteur: Marloes Berghege
Titel: Een depresso, alsjeblieft
Serie: De koffiesalon
Genre: Roman
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024597352