Overslaan en naar de inhoud gaan

Marthe van der Noordaa – Een schat aan liefde

De liefde kan je leven glans geven en ervoor zorgen dat je schittert. Daarover vertelt Marthe van der Noordaa in haar boek ‘Een schat aan liefde’. Ze laat zien dat een relatie je leven veel rijkdom kan geven, en hoe je jouw relatie nog waardevoller kan maken.

In de drukte die er heerst door onder meer kinderen, werk, social media en de mobiele telefoon lijkt het alsof (liefdes)partners elkaar wel eens vergeten of - nog erger - elkaar dreigen kwijt te raken. De auteur wil laten zien welke schatten een liefdesrelatie kent en hoe je ervoor kunt zorgen dat je je relatie (weer) helemaal tot bloei kunt brengen. Dit gebeurt via drie schatten: de eerste ontmoeting, de leerweg van de liefdesrelatie en het mysterie van de liefde.

‘Een schat aan liefde’ is allereerst prachtig opgezet. Naast de duidelijke uitleg die Van der Noordaa geeft, staat het boek vol zwart/wit-foto’s (gemaakt door fotograaf Erna Kruik), verschillende situaties uit de praktijk en mooie teksten en gedichten. Het subtiele gebruik van de kleur rood maakt dat de liefde nog sterker overkomt.

Tijdens het lezen van het boek denk je aan je eigen relatie. Ik heb een aantal voorbeelden aan mijn man voorgelegd, en dat leverde voor ons allebei herkenning op. Het boek is herkenbaar voor iedereen die in een relatie zit of een relatie heeft gehad. Of je nu net bij elkaar bent of al tientallen jaren getrouwd… je zult zaken uit dit boek herkennen uit je eigen leven.

Een passage die me erg is bijgebleven, ging over de eerste ontmoeting. De auteur vertelt dat je over deze ontmoeting veel details onthoudt. Ondanks dat dat voor mij en mijn man inmiddels bijna vier jaar geleden is, weet ik nog een heleboel zaken heel precies, zoals wat we droegen, waar we gegeten hebben, dat hij het chocolaatje van zijn toetje aan me gaf, welke film we gezien hebben en hoe ons afscheid was. Leuk om te lezen dat dat ‘klopt’.

Van der Noordaa heeft een prettige en duidelijke schrijfstijl, waardoor het verhaal heerlijk leest. Ze laat je zien hoe mooi en waardevol de liefde is. Al met al is ‘Een schat aan liefde’ een zeer inspirerend boek.

Auteur: Marthe van der Noordaa
Titel: Een schat aan liefde
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 161
Uitgeverij: ITIP
ISBN: 9789082124217