Overslaan en naar de inhoud gaan

Massimo Vacchetta en Antonella Tomaselli – 25 gram geluk

"Kun je er een paar dagen op passen?' Met deze vraag begon de relatie tussen de wat stugge veearts Massimo en een gevonden egeltje. Misschien had het honger, was het koud of eenzaam; wat het ook was, het hulpeloze huilen opende het hart van Massimo.

Met de kracht van haar persoonlijkheid zet Ninna - het egeltje blijkt namelijk een vrouwtje te zijn - zijn hele leven compleet op zijn kop. En dat heeft natuurlijk enkele gevolgen...

Het verhaal begint met een korte inleiding van Antonella Tomaselli, waarin ze vertelt hoe het boek over Massimo Vacchetta en zijn egels tot stand is gekomen. Daarna begint het prachtige verhaal van “de man en zijn egels.” Op een mooie en ontroerende manier wordt het verhaal van ’25 gram geluk’ verteld. Je kunt haast niet anders dan dit boek in één ruk uitlezen. Het zit vol emoties en laat je zien hoe weinig je nodig kunt hebben om geluk te kennen. In dit geval was een egel al voldoende.

’25 gram geluk’ is een mooi en eerlijk verhaal dat op een vlotte manier geschreven is. De Italiaanse achtergrond van Vacchetta komt goed naar voren en geeft het verhaal voor Italiëliefhebbers nog wat extra’s. Lees dit boek en ervaar hoe ontroerend het is.

Massimo Vacchetta woont in Noord-Italië en werkte ruim twintig jaar als dierenarts. Twee jaar geleden opende hij egelopvang ‘La Ninna’. Hij schreef ’25 jaar geluk’ samen met journalist, blogger en natuurliefhebber Antonella Tomaselli. Het boek is een megabestseller in Italië.

Auteurs: Massimo Vacchetta en Antonella Tomaselli
Titel: 25 gram geluk
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: Lev.
ISBN: 9789400509115