Overslaan en naar de inhoud gaan

Max van Olden – Het zwarte dossier

Riemke staat er alleen voor met haar zoontje Nils. Nadat haar relatie op de klippen was gelopen bleef ze achter met schulden. Bij een advocatenkantoor op de Zuidas krijgt ze de mogelijkheid haar carrière nieuw leven in te blazen, maar ze stapelt fout op fout en haar toekomst bij het kantoor is onzeker.

Toch krijgt ze een laatste kans met het zwarte dossier: een loodzware zaak tegen een onderwereldfiguur die al een straf uitzit. De pers kijkt met argusogen toe en de tijd dringt. Als Riemke aan de klus begint, kan ze nog niet vermoeden dat behalve haar carrière ook haar leven op het spel staat.

Het onderwerp van ‘Het zwarte dossier’ is interessant. Hoe gaat Riemke om met de loodzware zaak waaraan ze moet werken om haar baan te behouden? Door de flaptekst wordt de nieuwsgierigheid van de lezer meteen gewekt. Je hebt vervolgens wel even tijd nodig om aan het boek te wennen. Max van Olden begint met een spannende proloog, waarna het verhaal echt begint. Als lezer heb je in eerste instantie echter het gevoel alsof je ergens middenin valt. Je wil meer weten over Riemke en haar verleden om een en ander in perspectief te kunnen plaatsen. Die informatie krijg je wel, maar daarvoor moet je eerst door wat hoofdstukken heen.

Het is absoluut de moeite waard om door te blijven lezen. Van Olden geeft zijn lezers namelijk een spannend verhaal vol verrassende twisten. Hoe dichterbij de ontknoping, hoe moeilijker het is om te stoppen met lezen. Je wil op dat moment weten hoe alles in elkaar steekt én hoe het af zal lopen. ‘Het zwarte dossier’ is een aanrader voor thrillerliefhebbers.

Auteur: Max van Olden
Titel: Het zwarte dossier
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026342288

Ben je benieuwd wat er nog meer verschijnt bij Ambo Anthos uitgevers? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via www.amboanthos.nl/nieuwsbrief/.