Overslaan en naar de inhoud gaan

Mel Wallis de Vries – Haat

De 16-jarige Nikki wordt wakker in een park. Ze heeft een mes in haar handen die helemaal onder het bloed zitten. Iets verderop ligt een ander meisje. Ze is zwaargewond en buiten bewustzijn. Heeft Nikki haar neergestoken? Of is er meer aan de hand?

Nikki kan zich niets meer herinneren van wat er in het park is gebeurd. Wanhopig probeert ze haar onschuld te bewijzen, maar de verdenkingen stapelen zich op. Wie kan ze nog vertrouwen? En zal ze ooit achter de waarheid komen?

Met ‘Haat’ heeft Mel Wallis de Vries wederom een spannende jeugdthriller geschreven. Dat begint al meteen op de eerste bladzijde, die een heleboel vragen oproept. Wie zijn de personen uit dit stukje? En wat is er allemaal aan voorafgegaan? Daar kom je langzaamaan pas achter.

Het verhaal wordt vooral vanuit Nikki verteld. Wallis de Vries laat de wanhoop en het verdriet van dit jonge meisje goed naar voren komen. Ze weet echt niet wat er gebeurd is en ze zoekt naar steun, maar die lijkt ze nergens te kunnen krijgen. Niet bij haar ouders, niet bij haar beste vriendin en ook niet bij haar vriendje. Tussendoor lees je aantekeningen op iemands telefoon en een hoofdstuk vanuit een andere personage. Vooral die telefoonnotities roepen vragen op. Van wie zijn deze? En wat heeft deze persoon tegen Nikki?

Na een spannende ontknoping worden vrijwel alle vraagtekens ingevuld. De auteur zorgt nog voor de nodige verrassingen voor haar lezers, zoals we inmiddels wel van haar gewend zijn. Je kunt haast niet anders dan ‘Haat’ in vrijwel in één ruk uit te lezen.

Auteur: Mel Wallis de Vries
Titel: Haat
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026141904