Overslaan en naar de inhoud gaan

Mel Wallis de Vries – Wild

Zes jongeren besluiten gezamenlijk op vakantie naar Spanje te gaan. Ze hebben hun eindexamens erop zitten en zijn toe aan wat ontspanning. Vol goede moed vertrekt de groep van vier meiden en twee jongens naar het warme vakantieland.

Na een gezellige eerste dag én nacht besluiten ze naar een onherbergzaam natuurgebied te gaan om daar te kamperen. Maar de groep verdwaalt en is vanaf dat moment op elkaar aangewezen. Als dat maar goed gaat…

Mel Wallis de Vries staat goed bekend om haar spannende jeugdthrillers, die niet alleen door de doelgroep worden gelezen maar ook door volwassenen. Met ‘Wild’ heeft ze wederom een spannend boek aan haar oeuvre toegevoegd.

Het verhaal begint met een spannend, groen fragment, waarmee meteen de aandacht van de lezer is getrokken. Vanuit wie wordt dit fragment beschreven? En over wie heeft deze persoon het? Daarna begint het verhaal en lees je per vakantiedag wat er gebeurt. Het interessante aan dit boek is dat het verhaal afgewisseld wordt met krantenberichten. Daarnaast worden de vlogfragmenten van één van de jongeren uitgelicht. Dat geeft het boek qua uiterlijk net wat extra’s.

Wallis de Vries laat de zes personages allemaal aan het woord komen. Je leest vanuit het ene personage net wat meer dan vanuit het andere. Jammer genoeg leer je de meeste jongeren alleen wat oppervlakkig kennen. Tussen de regels door lees je wel dat er met elk van hen meer dan aan de hand is dan dat er op papier wordt gezet. Daar had de auteur wat mij betreft best wat dieper op in mogen gaan. De primaire doelgroep zal dit wellicht minder storend vinden.

Wat de auteur altijd met haar boeken voor elkaar krijgt, is dat ze haar lezers het verhaal intrekt. Dat geldt ook voor ‘Wild’. Er gebeuren allerlei spannende zaken, waardoor je heel benieuwd bent hoe het verhaal verder zal gaan. Wat staat de personages allemaal te gebeuren? En wie is toch de persoon achter de groene fragmenten? In het allerlaatste hoofdstuk krijg je de antwoorden op al je vragen. Niet alles wordt even uitgebreid uitgelegd, maar je weet wel hoe alles in elkaar steekt als je het boek uithebt.

Auteur: Mel Wallis de Vries
Titel: Wild
Genre: Jeugdthriller
Aantal pagina's: 248
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026147036