Overslaan en naar de inhoud gaan

Merel Morre – Vers gevangen

Dat zinnetje van zomaar een voorbijganger, het achtergebleven kledingstuk in de berm, de wankele beweging van een man op skeelers. Flarden van het leven van elke dag, flarden die tot de verbeelding spreken en die onherroepelijk onderdeel zijn van een verhaal. Met haar ogen en oren open dicht Merel Morre de flarden weer heel.

Merel Morre is een ware woordkunstenares. Met woorden weet zij mooie, bijzondere, droevige en verschrikkelijke momenten vast te leggen op een manier die veel mensen raakt. Heel knap als je dat kunt.

In haar nieuwste ‘Vers gevangen’ draait het om alledaagse onderwerpen. Deze onderwerpen zorgen voor herkenning en geven je het gevoel dat je zelf bij de situatie aanwezig was. Wie herkent niet het echtpaar dat samen zwijgend in een restaurant aan tafel zit? Of een blij kind dat één jaartje ouder is geworden?! Morre weet elke situatie op een bijzondere manier weer te geven, waardoor je van elk gedicht kan genieten.

In de dichtbundel ‘Vers gevangen’ lees je af en toe een paar gedichten achter elkaar, waarna je de bundel na een tijdje weer openslaat. Soms ga je even terug naar een voorgaand gedicht, omdat je dat bijvoorbeeld is bijgebleven. Het is gewoon een hele mooie en fijne dichtbundel die niet in je boekenkast mag ontbreken.

Auteur: Merel Morre
Titel: Vers gevangen
Genre: Dichtbundel
Aantal pagina's: 90
Uitgeverij: Palmslag
ISBN: 9789493059672