Overslaan en naar de inhoud gaan

Michael Connelly – Twee soorten waarheid

Als er iets is waar Harry Bosch niet tegen kan, is het een onopgeloste zaak. Daarom werkt hij als vrijwilliger aan oude zaken van de politie in San Fernando. Wanneer hij hoort over de moord op een jonge apotheker, twijfelt hij geen moment. Samen met een team van drie detectives onderzoekt hij het bewijsmateriaal en dringt hij door tot de duistere wereld van medicijnmisbruik.

In de tussentijd beweert een moordenaar die jaren geleden door Bosch achter de tralies is gestopt, dat hij onterecht is veroordeeld. Bosch' afscheid bij de politie ging niet van harte, dus steun van zijn oud-collega's hoeft hij niet te verwachten. De twee zaken lijken compleet verschillend, maar niets blijkt minder waar. Langzaam begint Bosch te beseffen dat er twee soorten waarheid zijn: de soort die je bevrijdt, en de soort die je eenzaam achterlaat in de duisternis…

‘Twee soorten waarheid’ is alweer het 20e deel waarin personage Harry Bosch de hoofdrol speelt. Je hoeft overigens niet alle delen al gelezen te hebben om dit boek te kunnen volgen. De zaken die in de boeken voorbij komen, worden in principe gewoon afgerond. Je leert wel telkens wat meer over de persoon Harry Bosch.

Michael Connelly heeft wereldwijd al meer dan 60 miljoen boeken verkocht en met zijn boeken ongeveer alle belangrijker thrillerprijzen ontvangen. Dat schept hoge verwachtingen als je voor het eerst een boek van hem zou lezen. Een verwachting die waarschijnlijk wel waargemaakt zou worden, als je van (actie)thrillers houdt.

Connelly weet een spannend plot neer te zetten dat aan alle kanten klopt. De auteur neemt je vanaf de eerste hoofdstukken in ‘Twee soorten waarheid’ mee in verhaal dat vol spanning, actie en geweld zit. Aan dat laatste moest ik soms wel even wennen. Het past wel in het verhaal, maar het is niet altijd even prettig om te lezen. Stukje bij beetje ontrafel je de waarheid. De auteur weet je hiermee van de eerste tot de laatste bladzijde te boeien. Geen wonder dat zijn boeken zo populair zijn!

Auteur: Michael Connelly
Titel: Twee soorten waarheid
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 366
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022583517