Overslaan en naar de inhoud gaan

Milou van der Will - In mijn bloed

Misdaadjournaliste Benthe Berg bevindt zich regelmatig in gevaarlijke of benarde situaties om zo het beste verhaal te kunnen schrijven. Als ze erachter komt dat haar vijfjarige dochtertje één van de kinderen is die slachtoffer is geworden van pedofiel Rick V., bijt ze zich vast in deze zaak.

Ze wil koste wat het kost alles rondom de zaak zelf schrijven. Dat nemen de inwoners van Ringerdam haar niet in dank af. Rick V. krijgt slechts een lage straf opgelegd. Iets waar Benthe zich niet bij neer kan leggen. Ze wil wraak op hem nemen. Voor haar dochtertje. En voor alle andere slachtoffers. Op de dag dat hij vrijkomt, wil ze haar slag slaan…

Vanaf de eerste bladzijde van ‘In mijn bloed’ zit je vrijwel meteen in het verhaal. Journaliste Benthe Berg laat in de eerste hoofdstukken zien dat ze heel veel over heeft voor haar werk. Misschien zelfs wel teveel. Vanaf het moment dat Benthe ontdekt dat haar dochter slachtoffer is van een pedofiel wordt ze nog bedrevener. Ze wil alles rondom de dader en zijn familie te weten komen… en daarbij vergeet ze een beetje haar eigen gezin. Daar is haar man Raoul op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

Milou van der Will zorgt ervoor dat je Benthe goed leert kennen. Vanuit de ik-persoon van Benthe wordt het verhaal verteld. Het geeft een goed beeld hoe iemand om kan gaan met deze nachtmerrie. Ook de ouders van andere slachtoffers komen even in beeld. De auteur laat zien dat iedere ouder dit op zijn/haar eigen manier verwerkt. Dat versterkt de geloofwaardigheid van het verhaal.

Door de vlotte schrijfstijl van Van der Will en de korte hoofdstukken zit er veel vaart in het boek. Je blijft doorlezen omdat je wil weten hoe het verhaal verdergaat en afloopt. Gaat Benthe echt wraak nemen? Met een bloedstollende ontknoping eindigt dit verhaal… maar de laatste zinnen uit het boek vragen om een tweede deel met Benthe Berg in de hoofdrol. Hopelijk komt dat er nog. ‘In mijn bloed’ is in ieder geval een absolute aanrader om te lezen.

Auteur: Milou van der Will
Titel: In mijn bloed
Genre: Thriller
Aantal pagina’s: 335
Uitgeverij: The House of Crime
ISBN: 9789044344639