Overslaan en naar de inhoud gaan

Mirjam Mous – H@ck - de kolonie

Holden en zijn zus Prissy leven in de nabije toekomst. Toen Holden de regels overtrad, werd hij naar het Cliffton Instituut gestuurd, waar hij steeds meer over de ogenschijnlijk ideale samenleving ontdekte. Uiteindelijk zijn alle puzzelstukjes in elkaar gevallen en is het plaatje compleet. Holden beseft dat de mensheid groot gevaar loopt. Hij moet Prissy en haar hackervrienden zien te stoppen voor het te laat is. Maar kan hij hen overtuigen van zijn gelijk?

Prissy weet zeker dat ze de nieuwe leiders gaat ontmaskeren en laat zich dat niet zomaar uit het hoofd praten. Broer en zus denken allebei de waarheid te kennen en komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie heeft er gelijk? De gevolgen zullen niet te overzien zijn als ze achter de verkeerde vijand aan gaan...

‘H@ck - de kolonie’ is het spannende vervolg op ‘H@ck - het instituut’. Mocht je dit eerste deel nog niet gelezen hebben, dan is het verstandig om dat even te doen. In principe kun je de beide delen wel los van elkaar lezen, maar voor het volledige verhaal is het handig om de boeken op de juiste volgorde te lezen.

Mirjam Mous vertelt het verhaal zowel vanuit Holden als vanuit Prissy. Je leert beide personages goed kennen. Doordat je over hun gevoelens en gedachten leest, weet je soms meer dan de andere personages uit het boek. Dat geeft het verhaal zeker wat extra’s.

Mous heeft een fijne schrijfstijl en ze weet haar lezers meteen vanaf het begin te boeien. Wat is Prissy precies van plan? En gaat het allemaal wel lukken wat zij en haar vrienden willen gaan doen? Tegelijkertijd ben je benieuwd naar het doen en laten van Holden. De afwisseling tussen broer en zus houdt de spanning hoog in ‘H@ck - de kolonie’. De auteur werkt naar een spannende en interessante ontknoping toe. Het vormt een mooie afsluiting van het H@ck-verhaal.

Auteur: Mirjam Mous
Titel: H@ck - de kolonie
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000370962