Overslaan en naar de inhoud gaan

M.J. Arlidge – Alles in de wind

De vijftienjarige Jodie arriveert bij haar derde weeshuis. Misschien is dit keer alles anders. Is ze veilig en wordt er goed voor haar gezorgd. Maar de waarheid is dat Jodie niemand meer heeft om haar te beschermen. Ze zal zichzelf moeten verdedigen. Ze zal moeten veranderen.

‘Alles in de wind’ is een kort verhaal over een heftige gebeurtenis uit de jeugd van Helen Grace. Als lezer krijg je een interessant inkijkje in haar vroegere leven. M.J. Arlidge laat je in korte tijd lezen hoe Grace is geworden wie ze nu is. Dat maakt het beeld rondom dit personage nog wat completer.

De kunst bij een kort verhaal is om in relatief weinig bladzijden een interessant (en in dit geval ook spannend) verhaal te schrijven. Arlidge krijgt dat voor elkaar. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk ben je geboeid, zeker als je de eerdere boeken van deze auteur over Helen Grace hebt gelezen. Je hebt ‘Alles in de wind’ zo uit, maar je hebt voor je gevoel dan wel een volwaardig kort verhaal gelezen. Kom maar op met het volgende dikke boek over Grace en haar collega’s!

Auteur: M.J. Arlidge
Titel: Alles in de wind
Genre: Thriller / kort verhaal
Aantal pagina's: 51
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789402309478