Overslaan en naar de inhoud gaan

M.J. Arlidge – Iene Miene Mutte

Een meisje komt halfdood het bos uitrennen. Ze heeft iets gruwelijks meegemaakt dat nog erger is dan de ergste nachtmerrie die je kunt bedenken. En het ergste van alles is dat het allemaal waar blijkt te zijn…

Iemand ontvoert tweetallen, houdt ze gevangen, hongert ze uit en geeft ze een onmogelijke keuze: een ander doden of zelf gedood worden. Pas dan wordt degene die overleefd vrijgelaten. Maar of ze daarna ook echt vrij zijn?!

Inspecteur Helen Grace staat samen met haar team voor een haast onmogelijk opdracht: de dader opsporen. Welke psychopaat zit hierachter? En waarom? De plaatsen van de misdaden lijken zorgvuldig te zijn uitgekozen; de slachtoffers juist willekeurig. Maar is dat wel zo? Lukt het Grace om de dader op tijd te vinden voor er veel te veel slachtoffers zijn?

‘Iene Miene Mutte’ is het thrillerdebuut van M.J. Arlidge, die al voor verschillende Britse crimeseries heeft geschreven. En wat voor een debuut is het! Het verhaal zit vol spanning en onverwachte wendingen. Daardoor raak je als lezer vanaf de eerste bladzijden geboeid en wil je gewoon weten hoe alles in elkaar steekt en wie erachter deze gruwelijkheden zit.

Doordat je het verhaal vanuit verschillende personages leest, wordt de spanning vergroot. Je weet niet meteen wie welke rol heeft, maar dat maakt het allemaal alleen maar spannender en boeiender. Dat geldt ook voor de schuingedrukte passages. Het moet een connectie hebben met het verleden van iemand, maar wat precies?

Arlidge gebruikt korte hoofdstukken en houdt het tempo hoog. Het verhaal leest daardoor lekker vlot door. Hoe dichterbij de ontknoping, hoe sneller je gaat lezen. Net als Grace en haar team ga je op onderzoek wie erachter zit… en dat levert nog een aantal knappe, verrassende wendingen op.

‘Iene Miene Mutte’ is een absolute aanrader als je van spannende boeken houdt. De auteur heeft inmiddels nog twee boeken met Helen Grace in de hoofdrol geschreven. Na het lezen van dit eerste deel word je erg nieuwsgierig naar de volgende delen ‘Piep zei de muis’ en ‘Pluk een roos’.

Auteur: M.J. Arlidge
Titel: Iene Miene Mutte
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 373
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022576229