Overslaan en naar de inhoud gaan

M.J. Arlidge – Niemand zeggen

Na covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad. Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.

Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een oude, rijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorg-manager, in zijn auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een jonge studente, aangerand en doodgeknuppeld in het plaatselijke park. Dan krijgt ze bericht dat de privédetective die onderzoek deed naar deze zaken levend in brand is gestoken. Net als Helen dacht hij dat zo veel geweld in korte tijd geen toeval kon zijn, maar zelfs met deze aanwijzing kan ze het verband niet zien. En de tijd begint te dringen, want de dader gaat geen enkele uitdaging uit de weg om zichzelf te bewijzen.

‘Niemand zeggen’ is alweer het tiende deel over inspecteur Helen Grace en wat heeft M.J. Arlidge wederom een fantastische thriller geschreven. Het boek bevat alle elementen voor een goede thriller: spanning, actualiteit, verrassende wendingen en een goed plot. De lezer kan van het begin tot het einde genieten van dit nieuwste boek.

Arlidge heeft ervoor gekozen om de wereldwijde pandemie een rol te laten spelen in zijn nieuwste thriller, waardoor ‘Niemand zeggen’ extra actueel. De auteur laat zien wat voor gevolgen deze crisis op de criminaliteit kan hebben. Dat geeft het verhaal in deze tijd wel wat extra’s. Ondanks dat covid-19 erin voorkomt, ben je tijdens het lezen daar niet continu mee bezig. Het boek zorgt er alsnog voor dat je je even in een andere wereld kunt wanen.

De relatief korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl zorgen ervoor dat je als het ware door het boek heen vliegt. Er gebeurt veel dat in eerste instantie niets met elkaar te maken lijkt te hebben. Of dat ook echt zo is…?! Op een gegeven moment heb je een idee hoe het in elkaar steekt en dat bleek in mijn geval grotendeels te kloppen. Dat maakte verder niet veel uit, want de auteur weet hier en daar alsnog verrassende wendingen toe te voegen waardoor het verhaal nooit helemaal precies verloopt zoals je van tevoren had verwacht. Heerlijk! En dan dat einde… Ik kan haast niet wachten op deel 11!

Auteur: M.J. Arlidge
Titel: Niemand zeggen
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 496
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022591208