Overslaan en naar de inhoud gaan

M.J. Arlidge – Piep zei de muis

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later krijgen zijn vrouw en kinderen de schrik van hun leven als het hart van hun man en vader bij hen in een doos bezorgd wordt. Inspecteur Helen Grace krijgt de taak om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen. Is het een losstaande moord of is hier een seriemoordenaar aan het werk?

Al gauw volgt er een tweede moord, waardoor de media zich volledig vastbijten in de zaak. Ze spreken over een omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die jacht maakt op vaders met een dubbele agenda. Maar wie zit hierachter? Grace en haar team gaan tot het uiterste om daar achter te komen… met alle gevolgen van dien.

‘Piep zei de muis’ is het tweede deel met inspecteur Helen Grace in de hoofdrol. Na het spannende ‘Iene Miene Mutte’ ben ik meteen verder gegaan in het tweede boek. Het is wel verstandig om deze boeken op de goede volgorde te lezen, zodat je alles weet wat er zich rondom de hoofdpersonages heeft afgespeeld.

M.J. Arlidge heeft weer een spannend en vlot geschreven boek uitgebracht. Het verhaal leest als een trein. Als je er eenmaal in begonnen bent, wil je liever niet stoppen met lezen totdat je het verhaal uithebt. Het blijft knap als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Het verhaal wordt vanuit meerdere personages verteld. Dat zorgt ervoor dat je als lezer meer weten dat de personen in het boek, maar ook dat je vooral in het begin even moet schakelen. Wie is nu precies wie? En welke rol heeft hij of zij in het boek? Je leert ook meer over Helen en Charlie; over hun verleden en hoe zij de gebeurtenissen uit ‘Iene Miene Mutte’ hebben verwerkt.

Arlidge heeft de nodige verrassingselementen gebruikt, waardoor het verhaal nergens voorspelbaar of saai wordt. Met inspecteur Helen Grace heeft hij een geweldig personage gecreëerd. Dit vraagt om meer boeken met haar in de hoofdrol… en gelukkig zijn die er ook.

Auteur: M.J. Arlidge
Titel: Piep zei de muis
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022575321