Overslaan en naar de inhoud gaan

M.J. Arlidge – Schuitje varen

De 18-jarige Helen Grace, net nieuw bij de politie, arriveert als eerste op de plek waar een dodelijk ongeluk heeft plaatsgevonden. Haar collega’s zijn ervan overtuigd dat de dood van de jonge man een tragisch ongeluk was. Maar Helen is daar niet zo zeker van.

Wie is hun mysterieuze slachtoffer? Waarom zou hij zijn leven riskeren door over een drukke weg te rennen? Waar rende hij voor weg? Een duister geheim verbergt zich tussen de stille velden van Hampshire, een geheim dat Helen beslist wil ontrafelen.

De boeken van M.J. Arlidge zijn enorm populair in ons land. ’Iene Miene Mutte’ was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend ontvangen door pers en publiek. Voorafgaand aan dit boek speelt ‘Schuitje varen’ zich af. Deze novelle wordt - zolang de voorraad strekt - cadeau gedaan in de boekhandel bij aankoop van een thriller van Arlidge.

Op het nieuwste boek ‘Klein klein kleutertje’ na heb ik tot nu toe alle thrillers van de auteur gelezen. Met veel plezier ook. ‘Schuitje varen’ is daardoor extra interessant om te lezen. Als lezer weet je inmiddels een en ander over hoofdpersonage Helen Grace, maar dit korte verhaal geeft je weer wat extra informatie over de rechercheur. Je ontdekt hoe haar carrière bij de politie ooit is begonnen en hoe ze zelf is geworden wie ze nu is.

Het verhaal leest vlot en kent voldoende spanning, ondanks dat het maar een dun boekje is. Je hebt het als lezer zo uitgelezen, maar als echte fan van deze boeken mag dit verhaal niet ontbreken in je collectie. Gauw naar de winkel om een Arlidge-thriller aan te schaffen en ‘Schuitje varen’ erbij cadeau te krijgen.

Auteur: M.J. Arlidge
Titel: Schuitje varen
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 125
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789402309553