Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi doet boodschappen

Bobbi mag samen met zijn vader boodschappen doen, want ze gaan vanavond pannenkoeken eten. Wat hebben ze allemaal nodig om de allerlekkerste pannenkoeken te bakken? Melk, meel en…

Als je een peuter of een kleuter hebt, ben je waarschijnlijk wel bekend met de boekjes over beertje Bobbi. Monica Maas heeft er inmiddels een heleboel uitgebracht, bijvoorbeeld over een bepaalde feestdag of over een dagje weg.

Het leuke aan deze serie boeken is dat ze over herkenbare onderwerpen voor kleine kinderen gaan. Dat geldt ook voor ‘Bobbi doet boodschappen’. Peuters en kleuters vinden het vaak leuk als ze mee naar de supermarkt mogen, zeker als ze zelf met een wagentje mogen lopen. Hoe leuk is het dan om te zien dat Bobbi met zijn vader in de supermarkt spulletjes gaat kopen. Dat zorgt voor herkenning. En natuurlijk zijn de knuffels van Bobbi ook van de partij!

Maas heeft een fijne schrijfstijl voor kleine kinderen. De verhaaltjes zijn op rijm geschreven, waardoor ze gemakkelijk voor te lezen zijn én waardoor kinderen de zinnetjes gemakkelijk kunnen afmaken. Wij hebben ‘Bobbi doet boodschappen’ inmiddels al zo vaak voorgelezen aan ons zoontje dat hij de meeste zinnetjes al voor ons af kan maken. Heerlijk! Een hele fijne aanvulling in de Bobbi-collectie.

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi doet boodschappen
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 26
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684018