Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi viert Koningsdag

Hoera, de Koning is jarig! Dat wordt gevierd in het hele land. Bobbi doet ook mee. Hij gaat met zijn ouders en zijn vriendjes naar de vrijmarkt. Daar mag hij grabbelen en een lekker ijsje eten. Hoezee!

In de Bobbi-reeks waren al verschillende feestdagen opgenomen, zoals Pasen en Kerstmis. Het nieuwste Bobbi-boekje gaat over Koningsdag. Deze feestdag mocht natuurlijk nog niet ontbreken in de serie.

Monica Maas weet van elk Bobbi-boekje een waar feestje te maken. Dat geldt ook voor ‘Bobbi viert Koningsdag’. Als je al eens vaker een boekje uit deze serie hebt voorgelezen, herken je bepaalde figuurtjes. Bobbi staat natuurlijk centraal in elk boekje. Ook zijn knuffels en zijn ouders komen iedere keer voorbij. Onze peuter weet inmiddels bijna alle namen van de knuffels. Geweldig!

‘Bobbi viert Koningsdag’ is erg prettig om voor te lezen. Maas gebruikt een vast rijmschema, waardoor het voor de jonge doelgroep leuk is om op een gegeven moment te zeggen welk (rijm)woord er komt. Een combinatie van de kracht van herhaling en de gemakkelijke woorden die de auteur gebruikt. De illustraties zijn erg leuk om te bekijken en passen bij elk fragment. Het verhaal komt hierdoor nog meer tot leven voor kleine kinderen. Ik heb het verhaal meteen drie keer mogen voorlezen nadat we dit boekje binnen hadden gekregen. Dat laat wel zien hoe leuk ons zoontje dit verhaaltje vindt. Aanrader voor je Bobbi-collectie!

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi viert Koningsdag
Serie: Bobbi
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684735