Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi zet zijn schoen

De periode waarin Sinterklaas in het land is, is misschien wel de spannendste tijd van het jaar voor veel peuters en kleuters. Ook Bobbi vindt het reuzespannend dat hij zijn schoen mag zetten. Hij maakt een mooie tekening voor Sint en de pieten, en hij doet er een lekkere wortel bij voor het paard van Sinterklaas. En dan is het wachten maar...

In de Bobbi-serie verscheen al eens het boekje ‘Bobbi viert Sinterklaas’, waarin Sinterklaas aankomt in ons land en met zwarte Pietjes de intocht maakt. Nu is er een nieuwe Sinterklaas-variant verschenen van de hand van Monica Maas, getiteld ‘Bobbi zet zijn schoen’. Nu draait het om de spanning van het zetten van een schoentje en het afwachten wat erin komt. Een heel ander verhaal binnen hetzelfde thema. Heel leuk gedaan!

Maas heeft in ‘Bobbi zet zijn schoen’ de actualiteit verwerkt. Zo zet Bobbi bijvoorbeeld zijn schoentje bij de kachel in plaats van de open haard en speelt hij voor Pietje in plaats van Zwarte Piet. Beide boeken kunnen prima voorgelezen worden aan peuters en kleuters. Op deze manier kun je als ouder eventueel kiezen waar je voorkeur naar uit gaat. Wij hebben beide boekjes in huis en onze peuter vindt “Sinterklaasje” (‘Bobbi viert Sinterklaas’) en “Veertje” (‘Bobbi zet zijn schoen’) allebei leuk tot nu toe.

De illustraties zijn een feestje om naar te kijken. Als je vaker Bobbi-boekjes leest, herken je bepaalde figuren uit de boekjes waaronder de knuffels van Bobbi. Op elke kaft staat uiteraard Bobbi, wat voor extra herkenning voor de jonge doelgroep zorgt. ‘Bobbi zet zijn schoen’ is een aanrader voor alle kleine Bobbi-fans!

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi zet zijn schoen
Serie: Bobbi
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684483