Overslaan en naar de inhoud gaan

Muna Shehadi – Olivia’s geheim

Het leven van Olivia Croft staat op zijn kop. Na weer een vergeefse auditie en het stopzetten van haar tv-show heeft ze haar zinnen gezet op de baby waar ze al zo lang naar verlangt. Maar dan komt ze erachter dat haar echtgenoot Derek de afgelopen jaren niet eerlijk tegen haar is geweest. Halsoverkop verruilt Olivia Los Angeles voor de kust van Maine, de plek waar ze gelukkige herinneringen heeft – aan haar jeugd en aan haar moeder Jillian.

Terwijl Olivia worstelt met het verlies van haar carrière en haar huwelijk, raakt ze bevriend met Duncan, een man met zijn eigen verdriet. Maar voordat Olivia kan dromen over een nieuwe toekomst, moet ze in het reine zien te komen met het verleden…

Na ’Rosalind’s leugen’ en ’Eve’s waarheid’ vormt ‘Olivia’s geheim’ de afsluiting van De drie dochters-reeks. Deze serie is zeker een aanrader voor de liefhebbers van De zeven zussen-boeken.

Zoals ook in de voorgaande delen laat Muna Shehadi elk hoofdstuk met een dagboekfragment van Jillian Croft beginnen, de moeder van de drie dames. Dankzij deze fragmenten krijg je de laatste antwoorden op de vragen die je gedurende de reeks hebt bedacht. Daarnaast leren we oudste dochter/zus Olivia kennen. Haar verhaal kent weer een iets ander verloop dan bij haar zussen en dat maakt het een mooie reeks. In grove lijnen maken de zussen hetzelfde mee, maar de specifieke invulling van hun zoektochten is bij alle drie anders. Mooi hoe de auteur dat bedacht en geschreven heeft.

Shehadi heeft een fijne en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal als het ware voor je gaat leven. Je ziet personages voor, je waant je soms even in de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt en je blijft lekker doorlezen. Olivia is een interessant personage die het een en ander heeft meegemaakt en erg zoekende is naar haar rol in de wereld. Hieruit blijkt maar weer hoe verschillend de drie zussen zijn. Rosalind blijft mijn favoriete personage van de drie, maar ze hebben elk hun charmes en onhebbelijkheden. Heel realistisch zo. ‘Olivia’s geheim’ vormt een mooie afsluiting van De drie dochters-reeks.

Auteur: Muna Shehadi
Titel: Olivia’s geheim
Serie: De drie dochters
Genre: Roman
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402704730