Overslaan en naar de inhoud gaan

Muriel Verhulst – Een spoor van inkt

Na een traumatisch ongeluk heeft Louane het moeilijk om haar leven terug op het goede spoor te krijgen. Om te beschermen wat haar lief is, zal ze met haar neef Axel moeten tonen wat ze waard is. Sterre vertelt over haar verlangen naar een oprechte vriendschap, terwijl er in de duinen een mysterieus spoor te ontraadselen valt. Een onschuldig lijkend cadeautje stelt drie vrienden zwaar op de proef. Zijn ook zij gedoemd om elkaars spoor kwijt te raken? Hoe zullen deze tieners dit doorstaan?

Met ‘Een spoor van inkt’ heeft Muriel Verhulst een fijne verhalenbundel geschreven. Het bestaat uit drie korte verhalen die elk een op zichzelf staand verhaal zijn. Ondanks de relatief korte verhalen weet de auteur drie volwaardige verhalen neer te zetten.

Natuurlijk is er te weinig ruimte om een diepgaand verhaal te lezen met personages die je goed leert kennen. Verhulst weet de interesse van de lezers te wekken en vast te houden in de gehele verhalenbundel. Voor mij persoonlijk was het verhaal over Sterre het mooiste. Sterre is een prachtig en bijzonder personage, dat je in je hart sluit. Het verhaal kent een onverwachte ontknoping die je toch wel even kippenvel geeft. Heel mooi gedaan door de auteur.

Auteur: Muriel Verhulst
Titel: Een spoor van inkt
Genre: Fantasy
Aantal pagina's: 52
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464510577