Overslaan en naar de inhoud gaan

Nadine Swagerman – Maar ik ben jou niet

De zestienjarige Jamie is sinds kort uit huis geplaatst en moet nog erg wennen aan haar nieuwe thuissituatie. Haar moeder kon niet meer voor haar zorgen en nu woont Jamie bij Karin en Derek en hun dochter Mira.

Hoewel ze het goed kan vinden met Mira, voelt Jamie zich nog niet echt thuis bij de familie Mulder. Het lukt haar maar niet om haar verleden los te laten. Ze hoort ook steeds een raar geluid, terwijl de anderen niets lijken te horen. Soms ziet ze een gestalte rond het huis dwalen. Als de man op een dag het huis binnendringt, weet ze zeker dat ze in gevaar is…

‘Maar ik ben jou niet’ is mijn eerste kennismaking met Nadine Swagerman. Het was een fijne kennismaking die zeker naar meer smaakt. De auteur heeft een boeiend verhaal geschreven dat prima past bij de doelgroep. Ze heeft zich goed ingeleefd in haar doelgroep en in het verhaal. Hoe is het om uit huis geplaatst te worden? Hoe ga je om in je nieuwe “familie”? Daarnaast ben je nieuwsgierig waarom Jamie uit huis moest en welke gevolgen dit eventueel zal hebben.

Van de eerste tot de laatste bladzijde weet Swagerman te boeien. Door middel van flashbacks houdt ze de spanning er goed in. Je wil door blijven lezen om te ontdekken wat er allemaal in het verleden is gebeurd. De auteur weet met ‘Maar ik ben jou niet’ een volwaardig verhaal neer te zetten met een verrassende ontknoping.

Auteur: Nadine Swagerman
Titel: Maar ik ben jou niet
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020609615