Overslaan en naar de inhoud gaan

Nan Adams – Malibu

Als Geraldine te horen krijgt dat er dagboeken liggen in de verloren gewaande oldtimer die al drie generaties lang familiebezit is, staat haar wereld op z’n kop. Ze blijken van haar overleden tante Chantal te zijn, de tweelingzus van Geraldines moeder. Politieke complotten, criminele afrekeningen, familiedrama’s, geld en macht - de geschiedenis van haar familie blijkt er bol van te staan. Maar hoe vertelt Geraldine deze verhalen aan haar moeder en haar honderdjarige overgrootmoeder?

Het verleden komt angstaanjagend dichtbij wanneer trauma’s van de drie overgebleven Alfa-vrouwen opgerakeld worden door stemmen van jaren geleden. Bevatten de dagboeken antwoorden op al hun vragen? Is nu de hele waarheid boven tafel?

‘Malibu’ is het tweede deel uit De Alfa-vrouwen serie. Nan Adams (een pseudoniem van Nannet van der Ham) heeft het eerste deel ’Bellagio’ overtroffen met dit tweede boek. Het is nog spannender, nog interessanter en het laat je nog meer uitkijken naar het volgende boek.

Het verhaal speelt zich in het heden en in het verleden af. Via verhalen van haar moeder en via de dagboeken van haar overleden tante ontdekt Geraldine wat er vroeger nog meer is gebeurd in het leven van haar familie. Vooraf had je dit als lezer niet allemaal kunnen bedenken. Nergens komt het overigens ongeloofwaardig over; de Alfa-vrouwen hebben het gewoon niet altijd gemakkelijk gehad. Door al die gebeurtenissen en door je nieuwsgierigheid over met name Geraldines tante wil je als lezer door blijven lezen. Wat is er nu allemaal gebeurd? Hoe is het met Chantal afgelopen?

Adams weet de lezer in ieder geval goed te boeien in ‘Malibu’. Als je van ‘Bellagio’ hebt genoten, dan zal je van dit tweede boek nog meer gaan genieten. En dan die cliffhanger op het einde… wat doet de auteur haar lezers aan?! Tijd om er volop op los te speculeren totdat het volgende deel is verschenen.

Auteur: Nan Adams
Titel: Malibu
Serie: De Alfa-vrouwen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 268
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207467